søndag 1. juli 2012

Pastasalat med sprøstekt morrpølse

I dag står det juli på kalenderen allerede - sommermåned!
Og som jeg har sagt før er sommertid tid for salater her i huset :)
Tenkte jeg at jeg ville dele oppskriften på denne pastasalaten som er litt annerledes,
med sprøstekt morrpølse på toppen.



100g pastaskruer kokes som anvist på pakken
1 rød paprika, skjær i terninger
1/2 agurk, skjær i terninger
1/2 rødløk finhakkes
20 cherrytomater deles i to
100g gul ost skjæres i terninger og marineres en stund i dressingen alene, før alt blandes inn i salaten. La den ferdige salaten stå en stund før den serveres

dressing:
2ss. balsamicoeddik
1ss oregano (fersk eller tørket)
2 fedd hvitløk
1/4 ts sennep
3ss olivenolje, spes i til slutt
litt salt og pepper
(det virker som lite dressing, men den gir mye smak!)

Sprøstekt morrpølse:
Legg morrpølse utover et stekebrett på bakepapir
Stek midt i ovnen, 225 grader, 5-6 minutter
Legg de over på et brett kledd med kjøkkenpapir, legg også kjøkkenpapir oppå.
Dette for å trekke ut overflødig fett.
(Det gjelder å følge nøye med når de står i ovnen så de ikke blir svidd)
Når morrpølsen en avkjølt skal den være sprø.
Legg pølsebiter over salaten og server resten i en skål ved siden av.
 Bør legges på rett før servering for å unngå at de blir myke igjen.

Vel bekomme!


post signature
Posted by Picasa

1 kommentar:

  1. Den så kjempegod ut;) Pastasalater er jo så lette måltider og passer til nesten alt:)
    Ha en deilig dag!
    Janne

    SvarSlett

Legger du igjen noen ord her blir jeg hoppende glad!
Ha en fin dag :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...